Egészségügyi dokumentáció (pl. lelet) kiadása egyéb személy részére

Tisztelt Pácienseink!

Amennyiben Ön nem tudja személyesen átvenni egészségügyi dokumentációját (leletét, szövettani eredményét, stb.), lehetősége van teljes bizonyító erővel rendelkező magánokiratban meghatalmaznia valakit, aki Ön helyett így jogosult lesz az átvételre. A beteg egészségügyi ellátásának befejezését követően ugyanis a beteg által adott teljes bizonyító erővel rendelkező magánokiratban felhatalmazott személy jogosult csak az egészségügyi dokumentációba való betekintésre, és arról másolat készítésére (1997. évi CLIV. törvény az egészségügyről, 24. § 8. pont).
Kérjük 2 példányban állítsa ki az alábbi linkről letölthető „Meghatalmazást”, ebből 1 példányt az egészségügyi dokumentációt kiadó szakrendelés archivál, a másik példánnyal intézetünk bármelyik szakrendelésén, átveheti a meghatalmazó egészségügyi dokumentációját. A meghatalmazás addig érvényes, ameddig azt a meghatalmazó vissza nem vonja.

Kattintson ide a meghatalmazás letöltéséhez

Felhívjuk még figyelmüket az alábbiakra:

  • Telefonon, elektronikus levélben (e-mail) információ a betegre vonatkozóan nem adható!
  • Telefonos, elektronikus levélben (e-mail) konzultáció panaszokról, betegségekről, sérülésekről nem lehetséges (mivel a beteg nincs jelen)!